pondělí 22. června 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 22.6. 2015



Hesla Jednoty Bratrské pro 22.6. 2015
Dals volnost mým krokům, nohy se mi nepodvrtnou. 2.Samuelova 22,37 + Ježíš viděl v celnici sedět člověka jménem Matouš a řekl mu: "Pojď za mnou!" On vstal a šel za ním. Matouš 9,9
 Dnešní dvě hesla jsou spojeny s motivem cesty, blíže s následováním Boží vůle. Chce nám otevřít, že na této cestě nejsme sami a přece i když je to cesta s překážkami, je potřebné, ba nutné na ní vyrazit, vyjít.
 První dnešní heslo to ukazuje na péči toho, který každého na jeho cestách sprovází. O to více, když se jedná o cestu, která následuje a zajímá se o vůli Boží. A tím se vlastně dá spodobnit a přiblížit víra jako celoživotní cesta. A právě pro ni máme slyšet, že Bůh jak vyznává svědek - učinil volné kroky, nepřetížené a také na cestě s Bohem a k Bohu se naše nohy nepodvrtnou.
 Druhé dnešní heslo pak chce ukázat jednoho, který poslechl pozvání na tuto cestu. Překvapivé na tom je to, že se jednalo o někoho, kdo nebyl vzorem pro členy vyvoleného lidu. A přece, jak Písmo svaté častěji ukazuje - poslechl, vstal a vydal se na cestu. Ten, kdo je otevřený Bohu, ten se jím nechá zcela podmanit a následuje Boží vůli.
 Kéž i my takto nasloucháme Pánu a spolehneme se a vyrazíme na cestu při stopování jeho svaté vůle ...

Žádné komentáře:

Okomentovat