sobota 20. června 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 20.6. 2015



Hesla Jednoty Bratrské pro 20.6. 2015
Trestání snášel pro náš pokoj. Izajáš 53,5 + Kristus na svém těle vzal naše hříchy na kříž, abychom zemřeli hříchům a byli živi spravedlnosti. 1.Petrova 2,24
 Dnešní dvě hesla jsou spojena v díle, které na svém těle, svým životem pro nás učinil Boží Syn, Pán Ježíš Kristus. A nejde o nějakou malou službu, právě naopak - přináší to podstatné, abychom my to nejdůležitější směli z druhé strany obdržet.
 První heslo to otevírá pohledem starozákonního proroka spásy Izajáše, v hávu kapitoly, kterou právě Pán Ježíš zobrazil na svém životě nejpodstatněji. Trestání snášel pro náš pokoj. Ano, Ježíš navazuje na představu trpícího mesiáše, toho, který nesl na sobě naše viny, naše hříchy, naše pochybení. Nedělal to z žádného jiného důvodu, než toho, abychom měli pokoj.
 Druhé heslo to říká v hávu první epištoly Petrovy, která měla sloužit jako příprava před, či po křtu ke vzdělávání ve víře. A tu máme vedle trestání si to uměli dotáhnout až ke kříži. Jinak nemůžeme dojít k "smrti" hříchům, tedy k přestání od hříchů, jejich nečinění. A naopak, abychom se vydali cestou spravedlnosti, cestou hledání a následování Boží vůle.
 Kéž si to nejen dnes uvědomíme a právě tím žijeme ...

Žádné komentáře:

Okomentovat