neděle 21. června 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 21.6. 2015



Hesla Jednoty Bratrské pro 21.6. 2015
Nedávej mi chudobu ani bohatství, opatřuj mě chlebem podle mé potřeby. Přísloví 30,8 + Chléb náš vezdejší dej nám dnes. Matouš 6,11 K
 Dnešní dvě hesla spojuje péče Boží o nás, a z naší strany i porozumění pro to, co je a co není podstatné. Ku škodě nám to lidem dochází až po nějaké nedobré zkušenosti.
 První dnešní heslo to popisuje prosbou - aby dotyčnému modlitebníku, se nedostávalo ani chudoby ani bohatství, obé totiž člověku přináší problémy. Chudoba vede ke zkratkovitému jednání, aby se člověk jí zbavil, a také vede k závisti "bohatým". Na druhé zase bohatství vede k sobectví a myšlení, že jsme schopni se sami zajistit, že jsme schopni všeho. Ne je dobře všeho "chleba" mít tak akorát.
 Proto i druhé heslo a vlastně naše každodenní prosba z modlitby Páně připomíná ten potřebný "chléb náš vezdejší". A zase nejde o nějaké velké množství, právě naopak jde o potravu, které udrží "vojáka" jeden den v bojeschopném stavu. Máme být vedeni k tomu si právě takové akurátní množství vyprosit.
 Kéž nejen dnes si uvědomíme, že nás právě tím náš nebeský otec opatruje a vše podstatné nám dává, ať umíme za to vyjádřit vděčnost...

1 komentář:

  1. Objevte eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde 1,000,000y klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Obchodujte kdekoliv - Váš čas je peníze. Obchodujte na počítači, tabletu a mobilu

    227,651,647 - Otevřené obchody na eToro

    OdpovědětVymazat