středa 1. července 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 1.7. 2015



Hesla Jednoty Bratrské pro 1.7. 2015
Zdaliž není slovo mé takové jako oheň, dí Hospodin, a jako kladivo rozrážející skálu? Jeremiáš 23,29 K + Oheň jsem přišel uvrhnout na zemi. Lukáš 12,49
 Dnešní dvě hesla Jednoty Bratrské spojuje síla a moc Božího Slova. A my si stále musíme připomínat jak jiné je právě Boží Slovo a slůvka a slovíčka lidská. Protože si to stále srovnáváme a hledáme porozumění Božím slovům skrze lidská.
 První dnešní heslo to otevírá se silou výroku proroka Jeremjáše, který měl s předáváním Božího slova velmi mnoho zkušeností, ne vždy těch nejlepších. Proto připomíná svým současníkům, jako i nám "že Boží Slovo je jako oheň, nebo jako kladivo, které rozrazí skálu". Možná je to příliš silný obraz, ale alespoň nás přivede k tomu, že o tom začneme přemýšlet. To Boží Slovo, chce totiž proměnit člověka.
 Druhé dnešní heslo to pak vyjadřuje v krátkém a přece zajímavém výroku. Pán Ježíš praví, že přišel na zem vrhnout oheň. Tu se myslí právě na tu sílu a moc a někdy i neovladatelnost dotyčného slova. Máme si dávat pozor, co z našich úst vychází..
 Kéž i my dnes prožijeme moc a sílu Božího Slova a umíme ho předat dalším...

Žádné komentáře:

Okomentovat