pátek 10. července 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 10.7. 2015



Hesla Jednoty Bratrské pro 10.7. 2015
Hle, po horách přichází zvěstovatel radosti, jenž ohlašuje pokoj. Nahum 2,1 + Ježíš učedníkům znovu řekl: Pokoj vám. Jako mne poslal Otec, tak já posílám vás. Jan 20,21
 Dnešní dvě hesla jsou spojeny v jednotícím tématu, kterým má být pokoj. O ten bychom měli více usilovat, více po něm toužit. A také po tom, z něhož pramení a kdo se o něj stará vůbec nejvíce. A co také tento pokoj znamená, protože jsme zahlceni mnohým nesprávným pochopení.
 První dnešní verš nám chce dárce pokoje přiblížit - prorok (který je jen pro velikost knihy nazván a řazen mezi malé) Nahum ho představuje jako ten, který přichází po horách, především jako zvěstovatel radosti. A toto završení, či korunovace radosti je právě v onom ohlašování pokoje. Jak si lze domyslet a ze stran Písma svatého se dozvědět - Bůh přece vytváří pro něj podmínky.
 Druhé dnešní heslo nám v obalu Janova evangelia přibližuje samotného Božího Syna, který také přichází a opět jim přeje, je zdraví pokojem. A v podobném duchu je posílá mezi lidi, když mají především dosvědčit radostnou zvěst, mají však působit a vytvářet pokoj, ve kterém může dojít k tak mnohým podstatným životním rozhodnutím.
 Kéž i my každý den poznáváme tohoto dárce pokoje a ať jej z něj čerpáme, abychom i my na všech místech byli jeho tvůrci a spolupracovníci na něm ...

Žádné komentáře:

Okomentovat