pátek 17. července 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 17.7. 2015



Hesla Jednoty Bratrské pro 17.7. 2015
Kdo je ten muž, který se Boha bojí? Jemu ukáže cestu, kterou by zvolit měl. Žalm 25,12 F + Jako milované děti následujte Božího příkladu a žijte v lásce, tak jako Kristus miloval nás. Efezským 5,1-2
 Dnešní dvě hesla spojuje téma, kterak se projevuje člověk, který následuje Boha, je jemu věrným. Je to dobrý obraz pro ty, kteří chtějí jít a žít podobným způsobem. Takže vlastně má mít zde předložen vzor, kterého se mohou lidé držet.
 První heslo je z žalmu, modlitby člověka, který se právě ptá, kterak dotyčný vypadá. Jak se projevuje ten "kdo se Boha bojí"; zajisté se myslí na takového, kdo poslouchá dobré Boží rady. Takový dostává povědomí o tom, kterou cestou se má dát. Obzvláště je to významné v té situaci, kdy se dostaneme na nějakou křižovatku cest.
 Druhé dnešní heslo to vyjadřuje pozitivně - kristovci se mají snažit podle Božího příkladu. To neznamená nic jiného, než žít v lásce a vytvářet tento prostor, protože Kristus miloval nás. Nic není podstatnějšího, než právě takovým způsobem svědčit v našem bližším i vzdálenějším okolí. Nic není lepší rodnou půdou pro dobré aktivity.
 Kéž i my se ptáme Boha, kterak žít a smíme se nadít toho, že Bůh nám dá správnou odpověď ...

Žádné komentáře:

Okomentovat