sobota 25. července 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 25.7. 2015



Hesla Jednoty Bratrské pro 25.7. 2015
Hospodin usmrcuje i obživuje, do podsvětí přivádí a vyvádí též odtud. 1.Samuelova 2,6 + Bůh pokoje, který pro krev stvrzující věčnou smlouvu vyvedl z mrtvých velikého pastýře ovcí, našeho Pána Ježíše, nechť vás posílí ve všem dobrém. Židům 13,20-21
Dnešní dvě hesla jsou spojena jedním důležitým tématem. A tím je schopnost, síla a moc Hospodina, našeho Boha vyvést i z podsvětí svého. Takže pro něj žádné hranice neplatí - smíme z toho stát v úžase nad jeho zachraňující láskou a milostí.
První heslo to otevírá známým vyznáním Anny, které najdeme v jejím chvalozpěvu. A v něm vyznává Hospodina, Boha Otce jako takového, který nejen do podsvětí přivádí, ale i odtud vyvádí. Má tedy ve své laskavé moci i hranice pro člověka, pozemšťana nepřekročitelné. Takže je potřeba se k němu více přimknout a spolehnout se právě na jeho schopnost, moc a pečování.
Druhé dnešní heslo je ze závěru epištoly Židům, ze závěrečného pozdravu, vyprošení požehnání. I zde zazní slova vyznání, která popisují Hospodina jako Boha, který vyvedl ze smrti svého Syna a nenechal ho v její moci. Smíme se i těmito činy ujistit, či povzbudit, že ani naše maličkosti nebudou zanechány na pospas smrti, že se nám skrze tohoto pastýře ovcí otevřou dveře budoucnosti.
Kéž žijeme skutečným životem dnem po dni, každý okamžik ...

Žádné komentáře:

Okomentovat