neděle 26. července 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 26.7. 2015



Hesla Jednoty Bratrské pro 26.7. 2015
Naději v něm skládejte všelikého času, ó lidé, vylévejte před oblíčejem jeho srdce vaše, Bůh útočiště naše. Žalm 62,9 K + Máme v něho pevnou důvěru, že nás slyší, kdykoliv o něco požádáme ve shodě s jeho vůlí. 1.Janova 5,14
 Dnešní dvě hesla jsou spojeny s tím, v koho se hodí složit naději, tedy kdo je spolehlivý k tomu, abychom se o něj opřeli. A takovou osobu potřebuje každý z nás, protože každý z lidí se dostane do situace, kterou bychom dnes označili jako krizovou a může člověka přivést do těžké, neřešitelné situace.
 První heslo to naznačuje slovy modlitebníka, žalmisty. Tu právě on vyznává a vybízí všechny, aby právě v něm skládali v každé době svou naději. Modlitebník to vyjadřuje velmi silně a přece trefně a přesně - smí před jeho obličejem každý vylévat své srdce. Protože on je naše útočiště, tedy místo, kam se smíme utíkat v dobách ohrožení (ať už z jakéhokoliv důvodu).
 Druhé dnešní heslo je pak z první epištoly Janovy. To naše místo se také snaží postihnout bytost, která je spolehlivá - ať už v tom, že nás vyslýchá, ale také i v tom, že je ochotný tato přání a tužby vyplnit, pakliže se jedná o přání a tužby, které jsou blízké jeho svaté vůli. Máme v něm tedy velkou oporu, u které se můžeme nadít síly a povzbuzení pro nelehká a vysilující období.
 Kéž si právě dnes Hospodina jako naše útočiště uvědomíme a u něj hledáme povzbuzení především ...

Žádné komentáře:

Okomentovat