sobota 7. března 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 7.3. 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 7.3. 2015
Hle, posílám před tebou posla, aby tě opatroval na cestě a aby tě uvedl na místo, které jsem připravil. 2.Mojžíšova 23,20 + Což není každý anděl jen duchem, vyslaným k službě těm, kdo mají dojít spasení? Židům 1,14
 První dnešní heslo, je vyznáním o Boží péči. Zejména pro ty, kteří se dostávají do nelehké situace, ve které by sami neobstáli. Proto je potřeba, aby věděli všichni Boží služebníci, kdo jde s nimi na jejich cestách. A podobně si to smíme i my připomínat, vlastně za každé situace. Zde jde o zdůraznění pro ty, co budou putovat pouští, že na to nejsou sami. Ne, Hospodin každého obdaří a posílá před ním posla, který je bude opatrovat na jejich nelehké cestě, aby došli do země, kterou jim zaslíbil. A Bůh jako nikdo jiný své sliby plní.
 Podobně vyznává druhé dnešní heslo o významu "anděla". Anděl je duch a zároveň posel, který má služebnou funkci. My jej známe jako nositele nějakého zvláštního poselství, důležité zprávy, kterou má předat. K tomu ještě připomíná druhé heslo, že se právě této zprávy a péče dostane těm, kteří mají dojít spasení.
 Kéž i my si to připomínáme, tuto Boží péči na každý den ...

Žádné komentáře:

Okomentovat