pátek 20. března 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 20.3. 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 20.3. 2015
Dám mu podíl mezi mnohými a s mocnými bude dělit kořist za to, že vydal sám sebe na smrt a byl počten mezi nevěrníky. Izajáš 53,12 + Bůh odzbrojil a veřejně odhalil každou mocnost i sílu a slavil nad nimi vítězství. Koloským 2,15
 Naše první dnešní heslo souvisí s pohledem na služebníka Hospodinova. A to je vlastně mesiášská postava, kterou naplnil Pán Ježíš. Je v něm zaznamenáno to, co na něj čeká na zemi - a vlastně co ho však čeká i pro věčnost - i když je to trochu otočené. A tak i my začněme od konce "vydal sebe sám na smrt" jedině smrtí smrti se jde ke skutečnému životu. Právě z toho bude to co je před tím, bude mu dán podíl - a skrze něj i nám bude dán podíl na životě věčném.
 Druhé dnešní heslo nám chce otevřít, že nastane čas, když se ukáže kdo kým ve skutečnosti je. A to nejen z lidí, nýbrž i dalších bytostí, ba třeba i společností, které se holedbají svou "dobrotou" a ve skutečnosti jim jde o jiné cíle. Buďme vděčni Bohu, že odhalí vše, protože platí to co viděl a zaznamenal Komenský ve svém  Labyrintu, kde také svět znázornil s bytostmi, které měli všelijaké škrabošky. Konečně máme slyšet, že právě nad všemi mocnostmi, silami on, Bůh slavil vítězství.
 Ať právě tím umíme žít, že máme jako oporu skutečného vítěze nad neláskou a nicotou ...

Žádné komentáře:

Okomentovat