sobota 21. března 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 21.3. 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 21.3. 2015
Izraelci úpěli k Hospodinu: Zhřešili jsme proti tobě, opustili jsme svého Boha. Soudců 10,10 + Jestliže vyznáváme své hříchy, on je tak věrný a spravedlivý, že nám hříchy odpouští a očišťuje nás od každé nepravosti. 1.Janova 1,9
 Naše dnešní první heslo ukazuje zpytování Izraelců, jako svědectví z knihy Soudců. Ta popisuje stav, kdy ještě Izrael neměl krále a tak povolával k řízení společných záležitostí soudce. Ty pak nesoudili jako dnes, i když jim také šlo o spravedlnost a pravdu, kterou však otevírali z Boží vůle. A tak měli za svůj hlavní úkol vést lidi podle Božích představ. Jenže oni se často této vůle spouštěli, dostávali se do otroctví a pak volali nazpět k Bohu s vědomím svého hříchu. Ten souvisí s tím, co vyznávají "opustili jsme svého Boha".
 Podobně i druhé dnešní heslo - které ukazuje, co se s námi děje, když jsme schopní a ochotní vyznávat Bohu své hříchy. Když mu je vyznáváme, pak on je chce a skutečně odpouští, čímž nás od nich očišťuje. Vždy je dobré je znázornit jako pomyslnou špínu, která je potřeba očistit. Smíme k němu přicházet a to je velká záležitost. Navíc nás on vyslýchá.
 Kéž na tuto záležitost nikdy nezapomínáme ať touto příležitosti žijeme na každý den ...

Žádné komentáře:

Okomentovat