středa 11. března 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 11.3. 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 11.3. 2015
Ztracenou vypátrám, zaběhlou přivedu zpět, polámanou ovážu a nemocnou posílím. Ezechiel 34,16 + Ukázala se dobrota a láska našeho Spasitele Boha: On nás zachránil ne pro spravedlivé skutky, které my jsme konali, nýbrž ze svého slitování. Titovi 3,4-5
 První dnešní heslo znázorňuje Hospodinovu pečující lásku - tak jak se stará pastýř, či starostlivý otec o své dítko. Pastýř také se věrně stará o své ovce a když zahlédne ovci v problémech, jde hned za ní a snaží se jí pomoci, aby nedošla k nějaké úhoně, poškození. To je přesně i péče Boží, kterou si však všimneme spíše po události, ze které jsme Bohem vytaženi, zachráněni. Velké je, že tato péče je nabízena všem, bez rozdílu, nikdo nemá na tuto péči větší nárok a nikdo zase na druhé straně o ní není obrán.
 Podobně chce dosvědčit tuto Boží lásku, a jeho péči i druhé dnešní heslo - které vyjadřuje a popisuje život a dílo Božího Syna. Jeho záchrana není pro nějaké naše dobré činy, či proto, že bychom si toho nějakým způsobem zasloužili, nýbrž proto, že nad námi slitoval. To není vůbec málo - my na to smíme a máme odpovídat vděčnosti.
 Kéž i dnes žijeme touto péčí a i my se ji snažíme promítnout do našich životů a vztahů ....

Žádné komentáře:

Okomentovat