pátek 13. března 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 13.3. 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 13.3. 2015
Jestliže jsem, Panovníku, nalezl u tebe milost, putuj prosím, Panovníku, uprostřed nás. 2.Mojžíšova 34,9 + Kdekoli shromáždí se dva nebo tři ve jménu mém, tu jsem já uprostřed nich. Matouš 18,20 K
 První dnešní heslo je velkým přáním poutníků, kteří putovali ze země otroctví, z Egypta do země zaslíbené, do Izraele. Pomyslně jde však o správné přání všech poutníků, tj. i nás, kteří také putujeme našimi životy, a společně stopujeme cestu Ježíšovu. Podstatné je skutečně putovat společně, v obecenství, nejprve se sestrami a bratřími, poté však i to, aby byl Hospodin uprostřed nich. Putování s Hospodinem má velkou šanci, že se naděje i závěru této pouti, tj. cíle.
 Druhý dnešní verš hezky ukazuje, jak takové obecenství funguje. Často tato slova používáme a není to špatné, nýbrž pravdivé. Podstatné je vědět, že v každém shromáždění křesťanů je a že není důležité, kolik se nás shromáždí, důležitá je touha a společná dobrá vůle na tom hledat co on si přeje a ráčí. A to máme s jeho pomocí uskutečňovat a druhým k podobnému vnímání a cíli pomáhat.
 Kéž i dnes si tuto Boží blízkost uvědomíme ...

Žádné komentáře:

Okomentovat