neděle 22. března 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 22.3. 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 22.3. 2015
Mnohé národy půjdou a budou se pobízet: "Pojďte, vystupme na horu Hospodinovu, do domu Boha Jákobova. Bude nás učit svým cestám a my po jeho stezkách budeme chodit." Izajáš 2,3 + Přijdou od východu i západu, od severu i jihu, a budou stolovat v Božím království. Lukáš 13,29
 První dnešní heslo ukazuje pěknou situaci, kdy na konci věků budou všichni spěchat na Sijón, do domu Boha Jákobova. Ptáme-li se proč, pak vězme, že je to proto, že tehdy všichni uvidí, kde je spása, kde je skutečná záchrana. Všichni už budou vědět, že všechny dřívější opory neobstály a tak zbyla jenom tak jediná, reálná. I zde se právě bere ta chuť se učit Božím cestám, a dotyční budou chtít následovat jeho vůli a chodit cestami, které se Bohu líbí.
 Druhé dnešní heslo to potvrzuje v hávu evangelia Lukášova, dokonce dodává, že tito budou přicházet ze všech světových stran. Dozvíme se i to, že dotyční budou stolovat v Božím království, tedy budou na té hostině, kterou pro nás připravuje náš Pán. Nebude to obyčejná hostina, nýbrž svou radostností podobná svatební hostině.
 Kéž i my nejen dnes vidíme, kde je skutečné místo záchrany, spásy ...

Žádné komentáře:

Okomentovat