pátek 27. března 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 27.3. 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 27.3. 2015
Lid přišel k Mojžíšovi a přiznával: "Zhřešili jsme, když jsme mluvili proti Hospodinu a proti tobě. Modli se k Hospodinu, aby nás těch hadů zbavil." Mojžíš se tedy za lid modlil. 4.Mojžíšova 21,7 + Zhřeší-li kdo, máme u Otce přímluvce, Ježíše Krista spravedlivého. 1.Janova 2,1
 První dnešní heslo ukazuje schopnost vyvoleného lidu, který sice byl lidem reptajícím, vyznat svou vinu. Nikdy si v plnosti nezavřeli, ani nechtěli zavřít k Bohu dveře. Stále zůstávali Hospodinu na příjmu, i když by jeho hlas mohli lépe vyslýchat. Jakoby i u nich se ukazovalo, že si na Hospodina vzpomněli v situaci, kdy už neměli lidská řešení, tedy v těžké žalosti. nyní přicházejí za Mojžíšem, aby se za ně modlil a Hospodin je zbavil hadů, kteří jim život ničili.
 Druhé dnešní heslo ukazuje podobnou schopnost Božího Syna pro ty, kteří jdou skutečně do sebe a nechtějí zůstat v nějakém hříchu, postižení, neposlušnosti. Třeba i to bude podnětem, aby se na svého nebeského Otce obraceli i za situací, které se jeví dobrými, kdy je nám hej a máme radosti a síly na rozdávání.
 Kéž víme za každé situace, že máme u Boha přímluvce, někoho, kdo slyší a nenechá nás padnout ...

Žádné komentáře:

Okomentovat