sobota 14. března 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 15.3. 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 15.3. 2015
Od východu slunce až do západu jeho chváleno buď jméno Hospodinovo. Žalm 113,3 K + Bůh trpělivosti a povzbuzení ať vám dá, abyste jedni i druzí stejně smýšleli po příkladu Krista Ježíše, a tak svorně jedněmi ústy slavili Boha a Otce našeho Pána Ježíše Krista. Římanům 15,5-6
 Dnešní první verš vyjadřuje nezměrnost chvály, která má být vzdávána jménu Hospodinovu. Nebo-li esenci jeho bytí. Proto se nerado a vlastně vůbec nepoužívalo, a bylo vhodné je nechat jenom pro svatyni svatých. Vděčnost k Bohu, která má znít z našich úst, především a hlavně ta nemá hranic, jde o záležitost, kterou by měl být prodchnut celý náš život.
 Podobně i druhý dnešní verš pěkně odkazuje co nám přísluší a kým zas pro nás smí být Hospodin, náš Bůh - plný trpělivosti. Tu bychom si měli vyprošovat na každý den, protože ji valem v lidském světě, který je více jak nedočkavý, ubývá a schází nám. Však z trpělivosti roste i dlouhodechost, rozdělení sil a schopností při cestě následování. Uvědomit si to je jen malý krůček od té správné aktivity, která by nám měla být vlastní - totiž slavení svorně jedněmi ústy našeho nebeského Otce.
 Kéž i dnešní den máme důvod k radosti, k veselení nad všemi dary, které přijímáme nezaslouženě z Božích dlaní ...

Žádné komentáře:

Okomentovat