čtvrtek 5. března 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 5.3. 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 5.3. 2015
Kéž se mi dostane tvého milosrdenství, abych žil. Žalm 119,77 B + Král řekl služebníkům: "Jděte na rozcestí, a koho najdete, pozvěte na svatbu." Služebníci vyšli na cesty a shromáždili všechny, které nalezli, zlé i dobré; a svatební síň se naplnila stolovníky. Matouš 22,9-10
 První dnešní heslo vyjadřuje správnou znalost modlitebníka, kde se člověku dostane milosrdenství. A to je potřebné, jako základ pro skutečný život. Nebo ještě jinak řečeno, bez něj žádný skutečný život nemůže být. Proto je potřeba pracovat na znalosti těch zásadních věcí - a právě postní období je pro takovou činnost velmi vhodné. Udělat si úklid pro život, životní směřování.
 Podobně druhé dnešní heslo, které je z podobenství, které chce vyjádřit, či vést k pochopení, proč ne všichni lidé jsou ochotni přijít na hostinu, do shromáždění. Na kterém se přibližuje něco z pravidel Božího království. Důležité je, aby na této trachtaci bylo co nejvíce lidí, protože více sdílené radosti je lepší. To je ostatně i důvod proč bychom měli tuto radostnou zvěst sdílet a nést ji s dalšími.
 Kéž si toto i dnes uvědomíme a učiníme základem našeho života Boží milosrdenství ....

Žádné komentáře:

Okomentovat