pondělí 31. srpna 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 31.8. 2015



Hesla Jednoty Bratrské pro 31.8. 2015
Hospodin řekl Mojžíšovi: Všechen lid, uprostřed něhož jsi, uvidí Hospodinovo dílo. 2.Mojžíšova 34,10 + Mnoho lidí Ježíše poslouchalo a v úžasu říkali: "Odkud to ten člověk má? Jaká je to moudrost, jež mu byla dána? A jak mocné činy se dějí jeho rukama! Což to není ten tesař, syn Mariin?" Marek 6,2-3
Obě dvě dnešní hesla jsou spojena tématem "vidění Božích skutků". A je jedno, zda-li přímo od Boha Otce, či od jeho Syna, našeho Pána Ježíše.
První heslo to připomíná slovy druhé knihy Mojžíšovy, kdy Hospodin Mojžíšovy dosvědčuje, že Boží, Hospodinovy skutky uvidí všichni, celá Izraelská pospolitost. Nikdo nebude moci říkat, mě se to netýká, já jsem to neviděl. Nikdo to nebude moci jen tak přejít, či mávnout nad tím rukou. Především ve formě "vysvoboditelských skutků" - jako se to stalo v Egyptě, tak i na dále.
Druhé heslo přináší pohled některých z diváků, přihlížejících u skutků Pána Ježíše. Nemohli uvěřit, jak dotyčný je schopný taková díla provádět. A především se divili, odkud se v něm tato síla bere. A přitom už odpověď mají dlouho před sebou, kdyby se skutečně ptali.
Bože smiluj se nade mnou hříšným, který na tvou moc a pomoc zapomíná. Kéž naopak smím tuto tvou moc a pomoc dosvědčovat všude, kam nás posíláš. Amen

Žádné komentáře:

Okomentovat