čtvrtek 13. srpna 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 13.8. 2015



Hesla Jednoty Bratrské pro 13.8. 2015
Velký je náš Pán a nesmírná je jeho moc a moudrost jeho bezmezná. Žalm 147,5 F + Víme, že všecko napomáhá k dobrému těm, kdo milují Boha. Římanům 8,28
Dnešní dvě hesla zase znázorňují nevystižitelnou velikost Boží. O ní bychom mohli vyprávět stále, stále si ji připomínat, protože si na nezměrnost hraje tolik lidí, pozemšťanů. Kdo vnímá skutečnou velikost, skutečný majestát Boží, ten může dojít k vnímání vlastní hodnoty a postavení.
První dnešní heslo je vyznání a volání žalmisty. Tato velikost je vystižena v dalších oblastech, vlastně třikráte se jí snaží vyjádřit. Jednak "veliký je Pán" a větší než všichni "pánové" a po všech dobách. Pak také "nesmírná je jeho moc", však on umí vytvořit, učinit něco z ničeho. Třetí je zajímavá - i moudrost Boží je "bezmezná".
Druhý dnešní verš pak ukazuje, v čem se tato velikost projevuje a kudy lze k ní dojít. Je to ostatně rada, která nám může také pomoci - "všechno je dobré těm, kdo milují Boha". Ano, základem všeho v našich životech je "milování Boha". A z něj právě bude růst láska k našim bližním.
Náš milý Bože, chceme ti poděkovat za všechno, co pro nás děláš, jak nás zvedáš z našich skleslostí a slabostí. Kéž i my umíme druhým k podobným sloužit. AMEN

Žádné komentáře:

Okomentovat