úterý 11. srpna 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 11.8. 2015



Hesla Jednoty Bratrské pro 11.8. 2015
Bůh řekl Mojžíšovi: Shromáždi mi lid a dám jim slyšet svá slova, aby se mě naučili bát po všechny dny svého života na zemi a učili tomu i své syny. 5.Mojžíšova 4,10 + Když Barnabáš přišel do Antiochie a spatřil, co se z milosti Boží děje, měl radost a povzbuzoval všechny, aby ve svém rozhodnutí setrvali a zůstali Pánu věrni. Skutky 11,23
Dnešní dvě hesla jsou spojeny tématem věrnosti a předávání dobrých Božích rad, pohledů pro život. A ty, pokud nejsme slepí a neslyšící, nevědomí, velmi potřebujeme na každý den na svých životních cestách. Někdy o tom mluvíme, že se nám rozsvítilo.
První to naznačuje v potřebě předávat svým dětem. Co mají předávat svým synům? No přece, aby "se báli" Hospodina. Jenže jak je to myšleno, rozhodně nejde o to, abychom se před Bohem třásli, ale zajisté vnímali ve vší síle Boží přesah, majestát a velikost, která běžnými lidskými prostředky není možné ji zmapovat a zaznamenat.
Druhý verš pak zdůrazní a vyjádří trpělivost Boží, která se uskutečnila v Antiochii. Svědek této rozlévající se Boží milosti byl Barnabáš, kterého si Bůh používal pro šíření radostné zvěsti. Ano, jednalo se o souputníka ještě většího misionáře apoštola Pavla. Právě pro tuto Boží věrnost je potřeba, abychom i my mu zůstali věrní.
Náš nebeský Otče, kéž i my si uvědomujeme tvou velikost, zejména v lásce a odpuštění. Kéž tím umíme žít a vonět všude, kam vstoupíme ...

Žádné komentáře:

Okomentovat