středa 12. srpna 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 12.8. 2015



Hesla Jednoty Bratrské pro 12.8. 2015
Bojte se Hospodina a služte mu bezvýhradně a věrně, odstraňte božstva a služte Hospodinu. Jozue 24,14 + Chci, abyste byli moudří k dobrému a prostí k zlému. Římanům 16,19 K
 Dnešní dvě hesla jsou spojeny původem, zdrojem moudrosti. Navíc smíme k tomu přidat, že i my máme svědčit ostatním, kde že je ten pramen skutečné moudrosti, kde se k ní dobrat. Lidé vždy po skutečné moudrosti a pravdě toužili.
První heslo k tomu vede, přes "bázeň Boží", tj. vědomí o Božím majestátu a jeho přesahu. Nemá vyvolávat strach bez hranic, ale naopak odkrývat hranice pro život v pravdě a lásce. Z tohoto vědomí má vyrůstat i věrná a bezvýhradná služba. A prvním, základním krokem má být "odstranění božstev", tedy vymazání pohanských bohů z našich životů.
Druhé dnešní heslo k podobnému stylu vede - radí skrze svou epištolu k Římanům apoštol Pavel - chci, abyste byli moudří k dobrému. Tedy tomu se má především věnovat a na druhé straně mají být "prosti k zlému". Nebo jinak řečeno, nemá se nechat nadchnout zlým.
Bože, náš milý a laskavý Otče, chceme ti poděkovat za vše, co pro nás činíš a co před námi otevíráš. Kéž tomu nejen rozumíme pro sebe, nýbrž umíme i dosvědčit druhým. Amen

Žádné komentáře:

Okomentovat