sobota 29. srpna 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 29.8. 2015



Hesla Jednoty Bratrské pro 29.8. 2015
Synové tvého lidu říkají: "Panovníkova cesta není správná." Nejsou však správné jejich cesty. Ezechiel 33,17 + Nevydej nás v pokušení. Matouš 6,13
Dnešní dvě hesla jsou spojena tématem, které někdo více a někdo méně prožívá, ale je myslím nám lidem vlastní - a tím je pokušení, výsměch, či zlehčování Boží cesty.
První je na základě výroku proroka Ezechiele, často si ho představujeme temnějšího, než ve skutečnosti je. Na jedné straně totiž prožil takové výroky, že prý "Panovníkova cesta není správná", totiž zejména pro ty, kteří si nemohli dělat vše podle svých tužbách. Ve skutečnosti je však potřeba se nejen jim podřídit, ale dokonce se na jeho vůli ptát.
Druhé heslo je vlastně z proseb, které my říkáme každý den ve vzorové modlitbě. Skutečně je potřeba se na tuto prosbu spolehnout, abychom byli schopni tyto situace zvládnout. Ani bychom se nedomysleli, jak bychom dopadli bez toho, že On nás drží a chce držet.
Bože smiluj se nade mnou nehodným, který se drží více cesty, která se mu hodí a líbí, než tvé, která si často žádá oběti, či prostě mou změnu. Povzbuzuj mě k stálé snaze o mou proměnu a službu druhým. Amen

Žádné komentáře:

Okomentovat