pátek 28. srpna 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 28.8. 2015



Hesla Jednoty Bratrské pro 28.8. 2015
Přivedu je z nejodlehlejších koutů země. Bude mezi nimi slepý a kulhavý, těhotná, i ta, jež právě porodila. Vrátí se sem veliké shromáždění. Jeremjáš 31,8 + Pán řekl služebníku: Vyjdi na cesty a mezi ploty, a přinuť vjíti, ať se naplní dům můj. Lukáš 14,23 K
Obě dvě dnešní hesla jsou spojena nutnosti velkého shromáždění, které je velkým povzbuzením pro všechny její účastníky (a to každý z nás velmi dobře zná).
První to znázorňuje prorok Jeremjáš v tom obraze, kdy Hospodin přivede nazpět členy, příslušníky vyvoleného lidu Izraelského, ze všech míst, kde se dotyční ocitli. A budou součástí tohoto shromáždění i ti, kteří se nemohli svými silami a schopnostmi do předních míst prodrat - jako příklad ukazuje slepého, kulhavého, či těhotnou. Všichni zmínění jsou potřební, kteří mají u Boha zastání.
Druhé dnešní heslo je z podobenství o svatební hostině, kdy pozvaní se více jak loudají a tak je potřeba pozvat jiné, ostatní, i ty, kteří stojí "mezi ploty". Zase je podstatné, aby bylo plno, aby tuto radost mohlo prožít, co nejvíce lidí.
Bože smiluj se nade mnou, který pochybuje o tvé schopnosti shromáždit veliké shromáždění, když sami toho schopni nejsme. Kéž si tvým Duchem necháme pročistit oči a v srdci i plamen tvé lásky. Amen

Žádné komentáře:

Okomentovat