čtvrtek 5. února 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 5.2. 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 5.2. 2015
Smiluj se nade mnou, ó Bože, smiluj se nade mnou; neboť v tebe doufá duše má. Žalm 57,2 K + Jestliže tedy vy, ač jste zlí, umíte svým dětem dávat dobré dary, čím spíše váš Otec v nebesích dá dobré těm, kdo ho prosí! Matouš 7,11
 První dnešní heslo ukazuje, že se má kam člověk v nouzi (i v radosti) kam obrátit, ke komu volat. Nemusí si myslet, že křičí do prázdna - ne, je zde někdo, kdo si ho chce poslechnout, kdo mu chce dát radu, či ukázat, kudy se má dát dál, aby došel někam do cíle. Proč si tento modlitebník, žalmista zrovna myslí, že je dobré k němu, k Bohu volat - to ukazují slova "neboť v tebe doufá duše má". U něj se naděje, že bude vysvobozen, zachráněn.
 V podobném duchu nám tuto tématiku nasvětluje i druhé dnešní heslo, které ukazuje, kterak se stará o svá dítka lidský rodič (samozřejmě ten správný, ne krkavčí) a právě takto se o svá dítka postará i náš nebeský Otec. A to i přesto, že se nám někdy zdá, že to není okamžitá starost, pak zpětně ji velmi dobře vidíme. Navíc se zde ukazuje, že je možno, když se něčeho nedostává, nebo něčeho zase přebývá - se o tom sdílet s Bohem.
 Kéž i my to dnes prožijeme, že máme s kým se sdílet...

Žádné komentáře:

Okomentovat