neděle 15. února 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 15.2. 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 15.2. 2015
Po vší té cestě, kterou vám přikázal Hospodin Bůh váš, choditi budete, abyste živi byli. 5.Mojžíšova 5,33 K + Každý, kdo slyší tato má slova a plní je, bude podoben rozvážnému muži, který postavil svůj dům na skále. Matouš 7,24
 Naše dnešní první heslo nám připomíná, kterak jsou důležitá Hospodinova přikázání, zákony a mantinely. To ku své škodě často poznáváme, až právě tehdy, když se jich nedržíme, či je opouštíme, a přece smí nám sloužit k naší pomoci. Nejsou zde pro omezení svobody, nýbrž pro vymezení svobody, abychom neztratili správný směr. Izraelcům se právě takové cesty s Hospodinem a za Hospodinem osvědčili, a když budeme se dívat realisticky do našeho života, tak tomu také musíme přitakat.
 Druhé dnešní heslo pak přidává k tomu prvnímu vlastně takové příklady toho, kdo poslouchá dobré Boží rady, a kdo zase ne. Jde o překreslení do roviny záležitostí, které jsou i dnes běžné - ten, který se drží Božích rad, snaží se postavit svůj dům, svůj život, své všechno na Hospodinu. Bude mít tu nejlepší oporu při nejrůznějších životních bouřích, nepohne se, s Bohem po boku.
 Kéž i my si dnes uvědomíme, která cesta je pro náš život nejlepší....

Žádné komentáře:

Okomentovat