čtvrtek 19. února 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 19.2. 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 19.2. 2015
Nechť tě bohatě odmění Hospodin, Bůh Izraele, pod jehož křídla ses přišla ukrýt! Rút 2,12 + Již tedy nejste hosté a příchozí, ale spoluměšťané svatých a domácí Boží. Efezským 2,19 K
 První dnešní heslo ukazuje, co se stane, když jde někdo za Bohem. Za jeho voláním, a podle jeho slova. Že to není vůbec jednoduché, to ví každý kdo se podívá do svého života. Hned se vyrojí sto a jeden důvod proč nechodit, proč nejde jít cestou přímou. Za některé překážky si můžeme sami, některé nám do cesty postaví Boží nepřítel. A přece se smíme nadít záchrany, když se budeme jako Rút chodit ukrýt do stínu Hospodinových křídel, do Boží blízkosti. A z ní nás i nejhorší záležitosti našich životů nevytrhnou.
 Podobně a také hezky to vyjadřuje i dnešní druhé heslo z epištoly Efezským, které to popisuje změnou našeho postavení, v Boží přítomnosti, na cestě víry už nejsme pouhými hosty a příchozími, nýbrž spoluměšťané svatých a domácí Boží. Nebo jinak řečeno, obyvatelé svatého místa a navíc ti, kteří mají v Bohu a u Boha domov.
 Kéž právě toto vědomí dnes přijmeme a chodíme se za každé situace skrýt do Boží blízkosti ...

Žádné komentáře:

Okomentovat