sobota 14. února 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 14.2. 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 14.2. 2015
Hospodin probudil ducha lidu. I přišli a dali se do díla na domě Hospodina zástupů, svého Boha. Ageus 1,14 + Veďte život hodný Kristova evangelia, abyste zakotveni v jednom Duchu vedli jednou myslí zápas ve víře v evangelium. Filipským 1,27
 První dnešní heslo ukazuje, kterak ke každé lidské činnosti je potřeba, aby probudil Hospodin našeho ducha. Smí nám sloužit jako zvláštní druh motoru, či jiskry, která dodá potřebný zážeh k našemu dalšímu podnikání. A to prosím vidí prorok Ageus. Tady se to myslí na všechna díla, která byla potřeba pro stavbu "domu Hospodinovu", tedy jeruzalémskému chrámu. Protože právě on bylo pravé duchovní srdce vyvoleného národa.
 Podobně zase druhé dnešní heslo nás chce vést k tomu, aby i z našeho života mohl mít Bůh i jeho Syn radost, proto je potřeba vést život hodný Kristova evangelia. Podmínkou pro takovou životní cestu je zakotvenost v jednotícím Duchu a právě takto společně bojovali ve víře v evangelium. To znamená ne sami za sebe ani pro naše záležitosti, nýbrž pro záchranu a dobré všech.
 Kéž si toto naše poslání právě dnes připomeneme a právě takto rozumíme i vzájemné lásce ...

Žádné komentáře:

Okomentovat