úterý 24. února 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 24.2. 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 24.2. 2015
Poznáte, že já jsem Hospodin, když vám to učiním pro jméno své, ne podlé cest vašich zlých, ani podlé činů vašich porušených. Ezechiel 20,44 K + Jsou vám odpuštěny hříchy pro jeho jméno. 1.Janova 2,12
 První dnešní heslo ukazuje, kterak je Hospodin a vždy byl a vždy bude, k nám nejrůznějším lidem dobrý a laskavý, pečující o naše dobro. Prorok jistě nezapomíná, či nezametá pod koberec náš skutečný stav, to však nic nemění na jeho přístupu k nám. A to je zásadní - Boží chování k nám se nemění podle toho, kterak zrovna fouká vítr. Takže lze se držet jeho pravidel, lze se nadít, že právě tímto směrem Hospodin bude jednat a smíme se na to spolehnout. Všechno to dělá pro jméno své.
 Druhé dnešní heslo to vyjadřuje také zřetelněji, přes všechny naše nečistoty, nepravosti a nedobroty nám to nemá zabránit, abychom přijali odpuštění z Božích rukou. A to je velmi důležité a nosné, nejen v období postní, předvelikonočním - bez odpuštění často se nelze pohnout na své životní cestě. Navíc nám může odpustit jedině ten, kdo nás do všeho povolává a všemu vládne.
 Kéž i dnes prožijeme radost z odpuštění, které nám Bůh ve svém Synu nabízí, ať jím nepohrdneme a o jeho síle umíme svědčit všem kolem nás.

Žádné komentáře:

Okomentovat