pátek 20. února 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 20.2. 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 20.2. 2015
Chvalte ho slunce s měsícem, chvalte ho všechny jasné hvězdy. Vždyť on přikázal, a bylo to stvořeno. Žalm 148,3.5 + Veliké a podivuhodné jsou tvé činy, Pane Bože všemohoucí! Zjevení 15,3
 Dnešní obě hesla jsou spojeny s chválením. A to jak víme, nám vždy dobře nejde. I když jsou křesťanské společenství, kde se zpívají jenom chvály. Je však důležité, aby to bylo autentické, abychom to skutečně takto cítili, tedy abychom to prostě jenom nehráli. A ona skutečně může bez nějakého nucení nám ze srdce růst - právě v té situaci, kdy se Bohu otevřeme a prostě se rozhlédneme kolem nás prostorově i časově. Proto je oprávněná výzva žalmisty, aby Hospodin byl chválen sluncem, měsícem, hvězdami, prostě všechno, co on stvořil ho má chválit.
 Druhé dnešní heslo je z poslední knihy Písma svatého - a také se snaží vyjádřit úžas nad Božími díly. Právě přes všechny zkušenosti, které budou spojené s přelomem věků. A podle těch obrazů, které jsou v ní ukázány, není o co stát. Přece však se chce dosvědčit, že ten, kdo Bohu se otevře, od něj se Bůh ani v nejtěžší chvilce neodtáhne.
 Kéž si tuto skutečnost i dnes uvědomíme a umíme to předat ostatním ....

Žádné komentáře:

Okomentovat