pondělí 23. února 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 23.2. 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 23.2. 2015
Když budeš poslouchat Hospodina, svého Boha, požehnaný budeš ve městě a požehnaný budeš na poli. 5.Mojžíšova 28,2-3 + Blažené vaše oči, že vidí, i vaše uši, že slyší. Matouš 13,16
 První dnešní heslo ukazuje jak podstatné je poslouchání Hospodina. Nemyslí se jen prosté poslouchání, nýbrž to, co přijde do uší, aby se to stalo součástí našeho srdce. Abychom slyšené přijali do svých životů. Takže poslouchání znamená i rozvažování nad tím, co k nám Hospodin pronáší, co nás sděluje ve svém slově. Prostě, aby nedocházelo k překrucování toho, co se Bohu líbí, na to, co se líbí našemu starému já. Když se nám to povede, pak budeme požehnanými, na všech místech, na kterých se ocitneme, tedy ať už jsme ve městě, či na poli.
 Druhý verš dnešní hesel podtrhuje jak veliké je vidět Boha při díle, či být svědkem toho, co podniká Boží Syn. Ne každý to může vidět, ne každý je takovému Božímu působení otevřený. Proto takový člověk i jeho oči je blažený, šťastným a také by si to neměl nechat pro sebe, nýbrž tím sloužit ve svém okruhu, tedy mezi svými blízkými.
 Kéž si toto i dnes uvědomíme a jsme posíleni tím, že vidíme Boha při díle....

Žádné komentáře:

Okomentovat