pondělí 8. prosince 2014

Hesla Jednoty Bratrské pro 8.12. 2014

Hesla Jednoty Bratrské pro 8.12. 2014
Budete-li se dotazovat na jeho slovo, dá se vám nalézt. 2.Paralipomenon 15,2 + Každý, kdo prosí, dostává, a kdo hledá, nalézá, a kdo tluče, tomu bude otevřeno. Lukáš 11,10
 První heslo dnešního dne nám chce připomenout potřebu našeho životního stylu, kdy máme hledat Boží slovo. Na druhé straně i otevírá charakteristiku Hospodina, jako Boha, který chce, aby jeho slovo bylo nalezeno. Nikdy si nepřeje, aby bylo uzavřeno - jedinou vyjímkou je, naše neschopnost toto slovo přijmout, či mu prostě rozumět. pak by dotyčné slovo bylo zbytečné, aby je někomu tlačil do jeho svědomí. Spíše je potřeba, abychom měli touhu a snahu se na jeho slovo dotazovat,a bychom nebyli se vším zbrkle hotovi, však to všechno už dávno známe, či zase neskákali podle toho, jak zrovna vane vítr.
 V podobném směru je i druhé dnešní heslo, které chce ukázat, že toto naše životní hledání má smysl. Je to pobídka k ještě většímu hledání, větším prosbám a i tomu tlučení. Lepší je se o něco pokoušet, než jen stále setrvávat u věcí, které nejsou správné, či nemají v Božích očích budoucnost.
 Kéž i dnes prožijeme, že Hospodin je Bohem, který chce nám dávat odpovědi pro život...

Žádné komentáře:

Okomentovat