pondělí 15. prosince 2014

Hesla Jednoty Bratrské pro 15.12. 2014

Hesla Jednoty Bratrské pro 15.12. 2014
Ti, kteří jiné vyučují, stkvíti se budou jako blesk oblohy, a kteří k spravedlnosti přivozují mnohé, jako hvězdy na věčné věky. Daniel 12,3 K + Mějte v paměti ty, kteří vám kázali slovo Boží. Myslete na to, jak dovršili svůj život, a následujte je ve víře! Židům 13,7
 Vyučující jsou v prvním verši představeni jako ti, kteří svítí na obloze, podobně jako ti, kteří vedou ke spravedlnosti. Myslí se na spravedlnost podle Boží vůle. Právě v ní je možné hledat co je dobré a co špatné atd. Daniel to myslím prožíval na vlastní kůži a my v dnešní době jakbysmet. Pomatení, popletení všech základních věcí, záležitostí a někdy i postavení na ruby. Jisté však je, že světlo evangelia, dobré zvěsti nikdy nezhasne.
 Podobně druhý verš připomíná všechny, kteří zrovna svědectvím evangelia druhým sloužili. Proto je potřeba pamatovat na ty, kteří nás k pramenům skutečných znalostí vedli. A tím v lidu Božím není nikdo jiný než kazatelé. Autor epištoly Židům nás vyzývá, abychom je následovali ve víře, abychom jednou došli do cíle.
 Kéž právě dnes prožijeme něco z tohoto světla, ať zahlédneme něco z Božího majestátu...

Žádné komentáře:

Okomentovat