úterý 2. prosince 2014

Hesla Jednoty Bratrské pro 2.12. 2014

Hesla Jednoty Bratrské pro 2.12. 2014
Pojďte, slyšte, všichni bohabojní, budu vám vyprávět, co mi Bůh prokázal. Žalm 66,16 + Tolik jsme po vás toužili, že jsme vám chtěli odevzdat nejen evangelium Boží, ale i svůj život. Tak jste se nám stali drahými! 1.Tesalonickým 2,8
 Zbožný modlitebník, pěvec žalmu chce všem předat svou zkušenost. Právě tak chce vyznat svědectví o tom, kterak zrovna v jeho životě Bůh působil. To není proto, aby se zvýšil na úkor ostatních lidí. Ne, chce je přitáhnout k Hospodinu, aby si uvědomili, kým skutečně Bůh je. A že není dobré nedbat o vztah k němu. Ano, to by mělo být i naším zájmem, naší snahou vyznávat víru v Boha v obyčejných okamžicích našich životů.
 Podobně je vyjádřena láska apoštola Pavla k sestrám a bratřím v Tesalonice, když čteme o velké Pavlově touze, aby u nich mohl být. Nejen proto, že by je rád viděl (jak je to mezi námi, lidmi obvyklé), nýbrž on jim chtěl předat "nejen evangelium Boží, ale i svůj život". Tedy nestačilo by jenom prosté svědectví dobré zvěsti o možné budoucnosti - on za ně byl ochotný obětovat svůj život.
 Kéž my dnes prožijeme nezměrnost Boží lásky a jeho oběti pro nás učiněné ...

Žádné komentáře:

Okomentovat