úterý 7. dubna 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 7.4. 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 7.4. 2015
Ovinuly mě provazy smrti, nacházím jen soužení a strasti. Vzývám však Hospodinovo jméno: Hospodine, prosím, zachraň mi život! Žalm 116,3.4 + Chvála buď Bohu, který nám dává vítězství skrze našeho Pána Ježíše Krista! 1.Korintským 15,57
 První dnešní heslo nám dává vhled do života někoho, kdo neprožívá nějaké veselé, radostné a dobré období. Ta tři slova smrt-soužení-strasti by stačila, aby vystihla v jaké situaci je, co prožívá. Nemusí to být na první pohled vidět z jeho tváře - často je potřeba sledovat jistá znamení, abychom poznali, že dotyční jsou v těžkém životní období. Druhou a podstatnější věcí je, že i v této situaci modlitebník ví ke komu se má obrátit - k Hospodinu, k němu volá o záchranu, protože ví, že Bůh na to vždy má.
 Druhé dnešní heslo toto vědomí zbožného žalmisty posiluje - apoštol Pavel vyznává a předává chválu Bohu, který nám dává to podstatné, vítězství skrze našeho Pána Ježíše Krista. S ním po boku smíme bojovat proti všemu, špatnému a svazujícímu v nás i všemu ostatnímu. I my bychom měli k tomu přidat svou chválu.
 Kéž prožijeme i my, že je dobré volat k Bohu, na jeho adresu a tam se nadít pomoci a záchrany ....

Žádné komentáře:

Okomentovat