pátek 1. května 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 1.5. 2015



Hesla Jednoty Bratrské pro 1.5. 2015
Svými hříchy chtěls mě nutit k službě, svými nepravostmi jsi mě obtěžoval. Já, já sám vymažu kvůli sobě tvoje nevěrnosti, na tvé hříchy nevzpomenu. Izajáš 43,24-25 + I vás, kteří jste dříve byli odcizeni a nepřátelští Bohu svým smýšlením i zlými skutky, nyní s ním Kristus smířil, když ve svém pozemském těle podstoupil smrt. Koloským 1,21-22
 První dnešní heslo je z knihy proroka spásy Izajáše. Chce nám připomenout jednu důležitou vlastnost Boží. Totiž odpuštění. Předtím se však musí zdůraznit, co všechno znamená a působí hřích, to co překračuje a ruší dobré Boží rady. Láska Boží však znamená více jak soud, čímž se nechce vyjádřit, že to nikomu nevadí - proto sám Bůh smaže všechny tyto nedobroty. Víme to a žijeme tím? Umíme to připomínat všem kolem nás?
 Podobně to vyjadřuje apoštol Pavel v epištole Koloským, kde je to popsáno na díle a životě Pána Ježíše. Pro změnu zase ve formě smíření Kristovo, tedy člověka s Bohem. Podobně i my máme, pokud můžeme se o taková smíření mezi námi lidmi snažit. Na druhé straně nesmíme nikdy zapomínat i na to, že Ježíše to stálo život. Tak silně si Bůh cení narovnání vztahů.
 Kéž i my prožíváme potřebnost takového přístupu ...

Žádné komentáře:

Okomentovat