čtvrtek 28. května 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 28.5. 2015



Hesla Jednoty Bratrské pro 28.5. 2015
Dobrota a milosrdenství následovati mne budou po všecky dny života mého, a přebývati budu v domě Hospodinově za dlouhé časy. Žalm 23,6 K + Bůh neušetřil svého vlastního Syna, ale za nás za všecky jej vydal; jak by nám spolu s ním nedaroval všecko? Římanům 8,32
 První dnešní heslo je z nejznámějšího žalmu třiadvacátého. A v něm se představuje Hospodin jako pastýř. A to je přece obraz milosrdenství, stejně jako jinde Otec (vítající vracejícího se marnotratného syna). Podstatné je, co i ten zbožný modlitebník vyznává, že milosrdenství, dobrota pochází od Boha, ne z nějakého pramene lidského. Základem je, když budeme přebývat v domě Hospodinově, když najdeme domov u Boha.
 Druhé dnešní heslo ukazuje Boží lásku k nám, kam až byl a je schopný dojít. Nerozpakuje se obětovat své nejdražší, tak nás i tebe člověče má Bůh rád. Apoštol Pavel tady udeřil hřebíček na hlavičku. Proto, ten, kdo praví něco o skoupém Bohu, ten nemá pravdu, ale drží pravý opak. Pavel ukazuje, že když nám naopak Bůh dal to nejvzácnější, proč by nám nedal i další?
 Kéž nejen dnes poznáme, kterak máme milosrdného Boha ...

Žádné komentáře:

Okomentovat