sobota 2. května 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 2.5. 2015



Hesla Jednoty Bratrské pro 2.5. 2015
I pozná všeliké tělo, že já Hospodin jsem spasitel tvůj, a vykupitel tvůj. Izaiáš 49,26 K + Syn člověka nepřišel, aby si dal sloužit, ale aby sloužil a dal svůj život jako výkupné za mnohé. Matouš 20,28
 První dnešní heslo ukazuje, co přinese poslední čas, čas zlomu pro všechny lidi. To naznačují slova "i pozná všeliké tělo" - mají v sobě pozitivní náboj, že se to týká všech, bez všech obvyklých hranic. Na druhou stranu se právě na ty překážky nebude moci nikdo vymlouvat. To poznání však bude o Hospodinu a půjde dvojím směrem jednak ho poznají a přijmou jako spasitele a také jako vykupitele. Oba dva tyto termíny, jména souvisí s jeho činem, který má vést k záchraně.
 Druhé dnešní heslo to ukazuje, to že Bůh je spasitelem a vykupitelem na příkladu Božího Syna. Protože on přece tyto vyhlídky, tuto naději naplnil. Však on to co bylo očekávané splnil a my se smíme k tomu vracet a říkat si, kterak právě on naplnil, co bylo předem oznámené na stránkách První Smlouvy. To vše bylo z lásky k nám, z touhy po dobrém pro všechny.
 Kéž si to i dnes druhý květnový den smíme uvědomit a přijmout to jako radost, kterou nám nikdo nevezme.

Žádné komentáře:

Okomentovat