pondělí 25. května 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 25. 5. 2015



Hesla Jednoty Bratrské pro 25. 5. 2015
V onen den budou národy vyhledávat kořen Jišajův, vztyčený jako korouhev národům. Izajáš 11,10 + Simeon řekl: Mé oči viděly tvé spasení, které jsi připravil přede všemi národy - světlo, jež bude zjevením pohanům, slávu pro tvůj lid Izrael. Lukáš 2,30-32
 První dnešní heslo nám přibližuje "mesiášskou postavu". Tedy tak, jak jej představuje prorok spásy Izajáš. A ten ho vykresluje jako "kořen Jišajův", nejen jako životadárný kořen, který přivede k obživení pařez Izraele, ale i jako vztyčenou korouhev národům. Takové znamení pro všechny ostatní národy dává Hospodin, aby si toho všimli a nějakým způsobem na to reagovali.
 Druhé dnešní heslo je pak z oddílu, který má přinést svědectví o Simeonovi, kterému je dáno setkat se s narozeným Spasitelem, Ježíšem. Ano, a tento se raduje, že právě jemu bylo dáno "vidět Boží spasení". Podstatné je, že tato spása se týkala všech národů, nejen vyvoleného. A proto i tato spása, tento záchranný skutek měl sloužit jako světlo pro pohany a na druhé straně jako sláva pro Izrael.
 Kéž i my si těchto znamení všímáme a umíme je předat všem kolem nás ...

Žádné komentáře:

Okomentovat