pátek 29. května 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 29.5. 2015



Hesla Jednoty Bratrské pro 29.5. 2015
Svatý, svatý, svatý Hospodin zástupů, plná jest všecka země slávy jeho. Izaiáš 6,3 K + Z něho a skrze něho a pro něho je všecko! Jemu buď sláva na věky. Římanům 11,36
 První dnešní heslo přináší pohled k poslání a oddělení proroka Izajáše. A ten byl spojen s očištěním ve všech oblastech. A povzbuzením k jeho misi, k jeho službě, která nebyla nejjednodušší a přece tak podstatná. Jedině tímto způsobem se mohl stát zvěstovatelem spásy, což je vlastní a hlavní obsah jeho prorocké knihy. A tak je nadán, když je tváří v tvář Hospodinu k vyznání svatý, svatý, svatý, čili absolutně svatý je Hospodin a celá země je plná jeho slávy.
 Podobně, sic v jiné dějinné konstelaci to vyznává apoštol Pavel. A ten jde ještě dále - z něho, skrze něho a pro něho je všecko. Takže má vše podstatné kořen v Bohu. Ve vztahu k nám smíme vyznat, že počátkem všeho dobrého je Boží láska, která ho vedla ke sklonění k nám i při hledání všech cest, aby se ty cesty, které my šmodrcháme, byli vyrovnané a pročištěné. Proto může apoštol k tomu přidat velebení "Jemu buď sláva na věky".
 Kéž i my nejen dnes, si tuto svatost Boží a zároveň jeho blízkost uvědomíme a jí žijeme ...

Žádné komentáře:

Okomentovat