neděle 6. září 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 6.9. 2015



Hesla Jednoty Bratrské pro 6.9. 2015
Budeme vyprávět budoucímu pokolení o Hospodinových chvályhodných činech, o mocných skutcích a divech, jež konal. Žalm 78,4 + Zadarmo jste dostali, zadarmo dejte. Matouš 10,8
Dnešní hesla jsou spojeny v tématu předávání, tedy toho, co je vlastním a dobrým významem tradice, díky níž doběhla dobrá zpráva, evangelium o Božím sklonění k člověku až k nám.
První je slovo žalmisty, modlitebníka, který popisuje, co oni budou dělat, jak si nic z toho, co prožili a pochopili, nenechají pro sebe. Předně je dobré si uvědomit, komu tím budou sloužit - budoucímu pokolení, tedy dětem svým i ostatních, i oni mají v sobě nést vědomí o tom, co prožili jejich předkové, aby věděli lépe, kterak se v následujícím čase rozhodnout na křižovatce života.
Druhé dnešní heslo je pak slovo, kterým způsobem tuto radostnou zvěst vyznávat. Zadarmo jsme dostali tu nejpodstatnější zprávu, kterou člověk může dostat. A přitom, a to bych rád zdůraznil, zde neplatí, že co má hodnotu, za to je dobré si připlatit, zde bychom na tuto dobrou zprávu nikdy peníze neměli. A tak je nám dána zadarmo, i proto ji dostává každý.
Smiluj se nade mnou hříšníkem Bože, že jsem si málo uvědomoval, jak je potřeba o tobě vyznávat, o tobě svědčit. Kéž i já smím na tomto poli působit, aby se ještě mnoho lidí mohlo dovědět o tobě, kterak si dobrý a laskavý. Amen

Žádné komentáře:

Okomentovat