pátek 9. ledna 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 9.1. 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 9.1. 2015
Vraťte se, synové odpadlí, já vaše odpadlictví vyléčím. "Zde jsme, přišli jsme k tobě, neboť ty jsi Hospodin, náš Bůh." Jeremjáš 3,22 + Přibližte se k Bohu, a přiblíží se k vám. Umejte ruce, hříšníci, a očisťte srdce vy, kdo jste dvojité mysli. Jakubova 4,8-9 K
 Obě dvě dnešní hesla souvisí s naší přirozeností. A ta se dá vyjádřit tím, co se myslí pod slovem hřích. A je potřeba nad ním uvažovat o to více, že v dnešním světě je to slovo, termín jakoby z jiného světa.
 První heslo pak v rouše proroka Jeremjáše vyjadřuje, kterak se hřích projevuje, jako odpadnutí, odpadlictví od Hospodina. A k těm, kteří si právě celou hloubku hříchu začínají uvědomovat, Hospodin volá a zve je nazpět do obecenství s ním. Hospodin bude stále se o toto snažit, on má tu moc tuto nemoc vyléčit.
 Druhé heslo to také vyjadřuje - že je potřeba se přibližovat Bohu, v tomto přiblížení si uvědomíme naši reálnou situaci. Pak nemůžeme nic jiného, než se snažit očistit po všech stránkách, protože jako nečistí, nemůžeme přistupovat k svatému Bohu.
 Kéž i dnes prožijeme osvobození se všeho našeho odpadání od Boha i jeho lásky....

Žádné komentáře:

Okomentovat