neděle 25. ledna 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 25.1. 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 25.1. 2015
Střezte se, aby se vaše srdce nedalo zlákat, takže byste se odchýlili, sloužili jiným bohům a klaněli se jim. 5.Mojžíšova 11,16 + Neskládejte sobě pokladů na zemi, kde mol a rez kazí, a kde zloději vykopávají a kradou. Ale skládejte sobě poklady v nebi, kde ani mol ani rez nekazí, a kde zloději nevykopávají ani nekradou. Nebo kde jest poklad váš, tu jest i srdce vaše. Matouš 6,19-21 K
 Dnešní první heslo nás upozorňuje, abychom se nenechali svést nějakým svodem, nepodlehli nabídce jiných bohů, až bychom je přijali za zásadní a sešli bychom z cesty následování. Nerespektovali bychom smlouvu, kterou jsme uzavřeli s naším Bohem. Tak je potřeba se ostatně dívat na smlouvu s Hospodinem, ta nebyla kdysi uzavřená, tu i my stvrzujeme a žijeme jí.
 Druhé dnešní heslo pak ukazuje příklad tohoto svodu, a toho jiného božstva, které můžeme i my uctívat, aniž bychom to nějak řešili. Totiž lze to poznat podle toho, kde hledáme náš poklad a kde ho také skládáme. Kristovec, křesťan by měl vše mít složeno u Hospodina, to je to nejlepší "uložení", které člověk může udělat.
 Já nám k takovému uložení třeba dnes vše nejlepší přeji ....

Žádné komentáře:

Okomentovat