neděle 4. ledna 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 4.1. 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 4.1. 2015
Ztrestám vás podle ovoce vašich skutků, je výrok Hospodinův. Jeremjáš 21,14 + Odpusť nám viny naše, jakož i my odpouštíme vinníkům našim. Matouš 6,12 K
 První naše heslo nás na první pohled, poslech asi nenadchne. Naštěstí se smíme nad tímto veršem zastavit a uvědomit si jeho souvislosti. A také naše nesprávné předporozumění o tom, kým by měl Hospodin být. A přece je také soudcem všeho světa, všech bytostí. Navíc všechny tresty, o kterých se v Písmu vypráví, jsou v duchu pedagogickém, totiž, že se máme z nich poučit, abychom to špatné neopakovali a dobrého se naopak drželi. Spravedlnost Boží se ukazuje právě v tom, že každý obdrží podle toho, čím žil, v koho věřil.
 Druhé naše heslo snad říkáme na každý den, protože bez Božího odpuštění bychom nemohli žít, na každý den potřebujeme si ho připomínat. Předpokladem však pro Boží odpuštění je naše snaha odpustit našim vinníkům. Znamená to, že nemůžeme chtít odpuštění, když sami pro to nepohneme prstem. Myslím, že se investice do odpuštění vždy vyplatí.
Kéž i dnes prožijeme moc Boží lásky a sílu jeho odpuštění ....

Žádné komentáře:

Okomentovat