sobota 24. ledna 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 24.1. 2015

Hesla Jednoty Bratrské pro 24.1. 2015
Hospodinu chci zpívat, neboť se slavně vyvýšil. 2.Mojžíšova 15,1 + Když vás Syn osvobodí, budete skutečně svobodni. Jan 8,36
 První dnešní heslo nám připomíná radost člověka, když vidí Boha při díle. Zdá se nám to banálním, jednoduchým - dobře a jak často si této "obyčejnosti" všímáme? Naopak sám za sebe musím přiznat a vyznat, že my k podobnému pohledu poslouží jistá upozornění, či chcete-li to tak vyjádřit znamení. Jen vždy prosím, abych byl pro podobná znamení otevřeným, vnímavým. Když si to všimneme, taky bychom jako dotyčná osoba, svědek Božího díla zpívali, vyznávali velkou Boží moc a lásku.
 Podobně i druhé dnešní heslo vyjadřuje podstatu činu, který Boží Syn pro každého pozemšťana přinesl. I pro toto vnímání musíme být otevřeni, jinak to hned všelijak začerníme a z reality nám zbývá právě jenom ta karikatura. Nic proti, když jsme přivedeni k tomu, abychom se nad svými chybami zastavili, či zasmáli. A přece je dobré vědět kdo nás osvobodil, a od čeho - jinak bude slovo svoboda jenom prázdným slůvkem, byť hezky zní.
 Kéž i my dnes prožijeme nějaký z Božích činů a ať máme chuť Bohu o tom zpívat ....

Žádné komentáře:

Okomentovat